9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 2:14

Cum ar putea fi respinsă în Parlament Ordonanța privind interceptările

spot_img

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu se opune adoptării legii de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului privind modificarea legislației referitoare la interceptările telefonice.

Tăriceanu a declarat, marți, după ce documentul a ajuns de la Guvern la Senat, pentru a intra în dezbatere, că ar fi „o greșeală imensă” ca Parlamentul să o ia în discuție pentru că este neconstituțională și trebuie respinsă. „Pe ordonanţa aceasta nu se poate face nicio discuţie pentru că are un viciu de fond, este neconstituţională şi prevederile constituţionale sunt extrem de clare, nu se poate modifica prin OUG legislaţia privind drepturile şi libertăţile fundamentele, deci ar fi o greşeală imensă a Parlamentului dacă ar intra în discuţie pe ordonanţă”, a declarat Tăriceanu.

Președintele Senatului consideră că actul legislativ trebuie respins și, ulterior, „din conţinutul ei putem lua acele texte de  lege pe care le considaram oportune şi să mergem cu o propunere legislativă în procedura de urgenţă”, a adăugat Tăriceanu.

El a precizat că propune înființarea unei autorități naționale de interceptări, supuse controlului Parlamentului.

Valeriu Motoc