10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 18:33

Cum ar putea arăta apartamentul viitorului – VIDEO

spot_img

Când vine vorba despre micro-locuinţe, toată lumea caută soluţia care să facă chiar şi cel mai mic apartament să pară mai spaţios

 apartament

Schimbările propuse de echipa Changing Places de la MIT Media Lab, merg într-o direcţie complet nouă în materie de amenajare a spaţiului de locuit, prin proiectul CityHome, notează Huffington Post.

Cu ajutorul gesturilor, atingerii şi controlului vocal, ceea ce pare a fi un dulap obişnuit oferă, pe rând, tot ceea ce este necesar traiului de zi cu zi: un pat, o masă, o bucătărie, un birou de lucru, un dulap şi un spaţiu de depozitare. Dar inovaţiile nu se termină aici. Întregul modul este construit deasupra unui sistem de roţi cu frecare redusă, ce permite mutarea întregului ansamblu dintr-o parte în alta, mărind un spaţiu în funcţie de necesităţi.

Potrivit conducătorului echipei de cercetare, Kent Larson, CityHome nu este doar un concept, ci un produs viabil pe care intenţionează să îl aducă pe piaţă prin intermediul unei companii nou înfiinţate, sau cu ajutorul unui sponsor. “La un preţ de câteva mii de dolari pe metru pătrat în Boston, costurile presupuse de noua tehnologie sunt chiar mici în raport cu spaţiul câştigat la mobilarea apartamentului.”

C.A.