0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:00
No menu items!

Cum apare România în presa internațională. Reuters: “Cererea de sicrie a crescut cu 50%”

spot_img

Situația pandemică din România care escaladează în fiecare zi noi recorduri în privința numărului de infectați și de decese zilnice a devenit subiect de reportaj pe marile agenții de știri ale lumii. Jurnaliștii de la “Reuters” au realizat un material la o firmă de servicii funerare din Ploiești, unde patronul spune îngrozit, deși vorbește despre propria afacere, că a ajuns să nu mai facă față cererii mari de sicrie.

“Sunt familii care și-au îngropat patru membri în două săptămâni și nu e de ușor deloc”, a povestit pentru Reuters Sebastian Cocoș, patronul unei firme de servicii funerare.

Sebastian Cocoș spune lucruri cutremurătoare. Calculele lui arată că cererea de sicrie a crescut cu 50% și spune că în luna octombrie, COVID a omorât un om la fiecare cinci minute.

Ploieșteanul le-a povestit jurnaliștilor de la Reuters că atâta suferință cât a văzut în ultima perioadă îl face să se gândească serios să renunțe la acest gen de afacere. 

„Le recomand tuturor să se vaccineze, altfel ajung pe mâna noastră”, a mai spus Sebastian Cocoș.

Potrivit statisticilor, aproape 13% din totalul celor peste 42.000 de decese de la începutul pandemiei au survenit în octombrie.

Cora Dumitrescu