16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 17:21

Cum ajungi din București în Grecia în 6 ore

spot_img

În urmă cu doi ani a fost deschis punctul de frontieră Makaza, la graniţa între Bulgaria şi Grecia, care este situat pe cel mai scurt drum între Bucureşti şi Marea Egee

grecia-path-646jpg

Drumul Ruse-Makaza, care leagă România de Grecia traversând centrul Bulgariei, face parte din coridorul european numărul 9 care face legătura între Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucureşti şi portul grecesc Alexandroupolis la Marea Egee.

Mii de români se duc anual, în Grecia, iar cei mai mulţi aleg ca mijloc de transport automobilul personal.  Drumul prin Ruse – Kardzali – Makaza este mai scurt, putând fiind parcurs în 6 ore 30 minute cu pauze de relaxare, faţă de cel clasic Ruse – Sofia – Kulata.

Printre românii care au ales să folosească această rută, majoritatea au recomandat drumul prin Makaza doar pentru destinaţii precum spre Thassos, Samothraki sau Halkidiki, iar pentru alte locaţii,  drumul clasic fiind mai bun. De asemenea, este bine de ştiut că la punctul de frontieră Makaza există un singur punct de control şi se pot forma cozi, mai ales în lunile iulie și august. Vinieta pentru Bulgaria poate fi cumpărată din apropierea vămii Ruse, sau de la benzinării. În Grecia, vinieta nu este obligatorie, în schimb se plătesc taxe de autostradă.