3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:16
No menu items!

Cum a fost filmat Mircea Băsescu de rudele lui Bercea Mondial

spot_img

Avocatul Pavel Abraham susține că fratele președintelui a fost filmat cu telefonul mobil, de mai multe ori

Basescu_Bercea 1

Avocatul familiei Anghel (Bercea Mondial), Pavel Abraham susține că Mircea Băsescu ar fi fost filmat cu telefonul mobil și cu „alte instrumente” când a luat presupusa mită de la rudele interlopului. Filmările au fost făcute fie în mediul ambiental, fie în alte locuri.

Avocatul Pavel Abraham susţine că înregistrările sunt compromiţătoare și se pot constitui ca DOVEZI, deoarece ilustrează infracţiuni de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare. În înregistrări, susţine avocatul, este pomenit şi numele lui Traian Băsescu, în calitate de preşedinte al României.

O înregistrare audio-video şi una audio din “20 şi 26 februarie 2012 sau 2013” au fost predate Serviciului Teritorial Constanţa al DNA, vineri, de avocatul lui Florin Anghel, la o zi după ce procurorii anticorupţie au extins şi asupra acestuia acuzaţiile de şantaj împotriva lui Mircea Băsescu. Înregistrările ar fi fost făcute cu telefonul mobil şi cu alte “instrumente care au capacitate de a prelua imagini şi voce” şi ar fi anterioare oricăror alte înregistrări aflate până acum în posesia autorităţilor în legătură cu demersurile făcute pentru eliberarea lui Bercea Mondial.

Familia interlopului condamnat alături de soţia şi fiul cel mare pentru înjunghierea unei rude şi tăinuirea infracţiunii s-ar afla, susţine Pavel Abraham, în posesia altor înregistrări pe care nu le-au depus încă la parchet. Avocatul susţine că familia Anghel a depus denunţul cu întârziere (la două săptămâni după ce fiica şi ginerele lui Bercea Mondial au fost puşi sub acuzare pentru şantaj) din cauza “stării de neîncredere generată de denunţul lui Mircea Băsescu”. Avocatul a precizat că abia joi, în ziua în care Florin Anghel a fost pus sub acuzare şi el pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, fiul interlopului şi-a dat acordul pentru folosirea probelor audio-video.

Pavel Abraham a declarat, în faţa sediului DNA Constaţa, că aceste noi probe ar putea duce la eliberarea lui Marius Constantin (cumnatul lui Florin Anghel) şi că primul demers va fi acela de a cere instanţei constănţene să-i înlocuiască măsura arestului preventiv cu arest la domiciliu sau control judiciar.

Mihaela Chiper