12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:28

Cum a fost ameninţat un român, prieten al unuia dintre cei mai căutaţi terorişti de la Paris

spot_img

Un român care era prieten cu unul dintre autorii atacurilor teroriste din 13 noiembrie de la Paris, Brahim Abdeslam, a povestit că a fost martorul schimbării bruşte a acestuia, ajungând să nu-l mai recunoască şi fiind ameninţat el însuşi cu moartea.

Într-un interviu pentru Derniere Heure şi RTL, Aron, fost prieten cu Brahim Abdeslam, care şi-a detonat vesta cu explozibili la un restaurant de pe bulevardul Voltaire din Paris, a declarat că este în stare de şoc.

Aron nu reuşeşte să îşi explice radicalizarea bruscă a unui om pe care îl cunoştea de 6 luni şi care între timp îi devenise coleg de serviciu. În pofida unei relaţii reci, cei doi au fost apropiaţi până în ziua în care Brahim a dispărut pentru două luni, “august şi septembrie”, a precizat Aron pentru cotidianul belgian Derniere Heure. La întoarcere, “nu mai era acelaşi”, îşi aminteşte românul.

După atentatele de la Paris, amintiri aparent nesemnificative au început să capete altă dimensiune, precum prezenţa a “trei indivizi” la cafeneaua “Les Beguines”, deţinută de Brahim. Aron îşi aminteşte că a surprins un dialog straniu între Abdeslam şi un individ. “Acesta l-a luat deoparte şi am auzit: Termină ce ai început. După care au continuat discuţia în arabă”, povesteşte românul.

RTL precizează că, din cauza prieteniei cu Brahim Abdeslam, Aron a fost percheziţionat în urma atacurilor teroriste de la Paris, soldate în total cu 130 de morţi.