Cum a făcut DNA jocul PNL pentru revocarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților

Procurorii DNA decid din nou în politica românească. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, a fost citată la DNA, chiar în timpul ședinței de plen în care urma să se voteze revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte a Camerei Deputaților. 

Surse judiciare au confirmat pentru Sursa Zilei că Mihălcescu a fost convocată la DNA chiar în timpul ședinței. Până la acest moment, procurorii nu au făcut, însă, precizări referitoare la motivele audierii acesteia. 

Cum a fost inițiat și validat votul opoziției

Camera Deputaților are patru vicepreședinți: Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Carmen Mihălcescu și Marilen Pirtea, reprezentantul PNL.

Cum Iordache și Nicolicea au fost scoși din cărți pentru a conduce ședința de plen, deoarece li s-a cerut revocarea din funcțiile de vicepreședinți ai Camerei, iar Carmen Mihălcescu a fost și ea “eliminată” de DNA, prin citarea intempestivă lansată miercuri, la conducerea ședinței a fost propulsat Marilen Pirtea. 

Imediat, Pirtea a luat inițiativa, a declarat deschis votul și l-a validat. Așa se face că Opoziția a clamat victoria și îndepărtarea de la șefia Camerei Deputaților a lui Liviu Dragnea.

Anunțul a fost făcut de Raluca Turcan care a susținut că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de preşedintele de for, așa cum cerea regulamentul, a respectat procedura, aşa că Liviu Dragnea a pierdut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

R.D.

NICIUN COMENTARIU