6.8 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 4:56
No menu items!

Cum a evitat Ponta, de 6 ori în 17 minute, să spună dacă va candida la Primăria Capitalei din partea PSD-PNL

spot_img

Fostul premier Victor Ponta a evitat de șase ori să dea un răspuns întrebării dacă este candidatul propus de PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

„Din datele pe care le avem, se fac tot felul de sondaje, sunteți măsurat în această perioadă. Chiar s-ar fi discutat în spatele ușilor închise despre varianta Victor Ponta la Primăria Capitalei”, a precizat moderatorul Dragoș Bistriceanu la România TV, duminică seara.

Prima încercare

Victor Ponta a oferit primul non-răspuns la întrebarea legată de o posibilă candidatură la PMB. „Zâmbesc, pentru că Ioan Korpos, colegul dvs. care mi-e foarte drag, mă întreabă mereu și îi stric știrea la început. Dvs. nu v-o stric pentru că îmi face plăcere să văd că… Eu nu mai sunt într-o funcție de conducere din 2015 din noiembrie, sunt aproape 9 ani”, a început Ponta lungul răspuns care nu cuprinde nicio declarație despre scenariul adus în discuție.

După câteva minute de ocolit întrebarea, Victor Ponta încearcă să intre în următorul subiect anunțat de moderator pentru emisiune: revine sau nu serviciul militar obligatoriu.

A doua încercare

Dragoș Bistriceanu încearcă să-l readucă pe Victor Ponta pe subiect după 6-7 minute de discuții. „Vreau să nu trecem foarte rapid de ceea ce va presupune anul 2024. S-a discutat foarte mult în ultimele 2-3 săptămâni despre comasarea alegerilor. Cum vedeți această poveste cu comasarea?”, a zis jurnalistul, dar fără să primească un răspuns în legătură cu candidatura.

A treia încercare

După 11 minute de emisiune, jurnalistul RTV revine cu întrebarea: „Un lucru vreau să vă mai întreb. Dacă vi se va propune totuși, apropo de ce v-am întrebat la începutul emisiunii, să candidați la Primăria Capitalei, veți fi dispus să…”.

Însă nu a apucat să termine că Victor Ponta ia cuvântul și transmite că „mai ales de când nu a mai fost premier”, că a învățat multe despre caracterul oamenilor. „Acum călătoresc foarte mult și văd cum se dezvoltă alte societăți. (…) Bucureștiul este un oraș de care se bate joc pur și simplu. Are un buget uriaș, miliarde de euro. Are un primar pe care nu l-aș pune să-mi parcheze mașina că ar lovi-o în parcare. Are un sistem imposibil, cu cele șase primării de sector. E păcat, e foarte mare păcat”, a adăugat Ponta, după care începe să schimbe subiectul și să vorbească despre calitatea educației și sănătății din țară.

A patra încercare

Sperând totuși să obțină un răspuns, Bistriceanu întreabă: „Vă veți implica în această schimbare, domnule premier?”.

„Dacă pot, sigur că da, nu sunt chiar atât de bătrân să nu mai știu ce înseamnă realitatea. Sigur, sunt două partide mari care conduc și vor conduce în viitor”, a răspuns Victor Ponta, după care a început să vorbească despre partidul AUR.

A cincea încercare și cea mai aproape de un răspuns 

„Am insistat să vă întreb despre candidatură pentru că mâine-poimâine vin alegerile”, l-a întrerupt jurnalistul pe Ponta. „Nu sunt deloc disperat să ocup funcții publice, mă descurc foarte bine în zona privată, vreau să-mi ajut colegii din Pro România”, a precizat fostul premier.

A șasea încercare

Ultima încercare a lui Dragoș Bistriceanu să-l facă pe Victor Ponta să dea un răspuns clar a venit după 17 minute de emisie și a fost legată de trocul propus de liberali social-democraților pentru a avea alegeri comasate. 

„Negocieri politice am făcut și eu multe și am văzut multe. La locale e un singur tur, deci într-adevăr sunt importante coalițiile de dinainte, nu trebuie să aștepți că n-ai turul doi. Eu cred și sper că PSD și PNL – care sunt atât de puternice și au toată puterea din România, nu le stă nimeni în față – dacă se înțeleg pe tema asta a Bucureștiului, să se înțeleagă pe un pachet.

Adică ce facem cu Bucureștiul și cu Ilfovul, ce facem cu cele șase sectoare, ce facem cu acest oraș care are o mulțime de bani, un PIB la egal cu multe capitale europene și arată mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu? Dacă fac un pachet, o să beneficiem toți.

(…) Altfel așa ne înțelegem și-l punem pe Dragoș de la PNL și pe Victor de la PSD și vom vedea ce o fi. Nu o să fie nimic, o să fie ce a fost și până acum, adică nimic”, a spus Ponta.

                                                                                                       Adina Bucur Silav