19 C
București
marți, 18 mai 2021 - 20:55

Cum știi dacă ești introvertit?

spot_img

Cum știi dacă ești introvertit?
foto: vialogue.wordpress.com

Iată câteva semne care te ajută să îți dai seama dacă te încadrezi în tipul introvertitului, notate de Huffington Post:

 1. Îţi este mai uşor să ţii un discurs în faţa unei mulţimi, decât să vorbeaști unui grup de oameni. Introvertiţii pot fi nişte lideri şi oratori desăvârşiţi. Aproximativ 40 la sută din directorii generali executivi au personalităţi introvertite. În schimb, introvertiţii au dificultăţi în a cunoaşte şi socializa în grupuri mari de persoane.

2. Te simţi singur chiar şi când eşti înconjurat de foarte mulţi oameni. Poate preferi, ori ai impresia că eşti un simplu privitor sau chiar un străin, chiar şi atunci când te afli într-un grup de persoane pe care le cunoşti. Dacă aşa este, atunci s-ar putea să fii introvertit.

3. Nu simţi că pierzi timpul dacă pur şi simplu stai acasă singur. Pentru introvertiţi, o zi petrecută confortabil în intimitatea casei goale este o oază de relaxare şi o modalitate de a-şi încărca bateriile după multe zile pline de stres.

4. Locul unde te aşezi trădează o personalitate introvertită. Persoanele introvertite aleg să stea pe acele locuri unde nu sunt înconjurate de alţi oameni. De regulă la marginea băncilor, nu în mijloc.

5. Eviţi să răspunzi la telefon atunci când eşti sunat. Chiar dacă tocmai primeşti un apel de la o persoană din cercul apropiaţilor, preferi să nu răspunzi atunci când te sună. În schimb, alegi să le returnezi apelul telefonic atunci când te simţi suficient de pregătit din punct de vedere mental şi când consideri că ai suficientă energie pentru a purta o conversaţie.

6. Observi detalii pe care alţii le trec cu vederea. Avantajul de a fi copleşit de prea mulţi stimuli în cazul introvertiţilor este că, de cele mai multe ori, au un ochi bine format pentru observarea detaliilor. Cercetători au descoperit că introvertiţii prezintă o activitatea cerebrală crescută când procesează informaţia vizuală, în comparaţie cu extrovertiţii.

C.I.