25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:36
No menu items!

CULMEA TUPEULUI. Incompatibila Brîndușa Novac ține cu dinții de șefia Circului

spot_img

Fostul director al Circului Globus l-a dat în judecată pe Sorin Oprescu pentru că a retras-o din funcție în urma dezvăluirilor Sursa Zilei

Oprescu_Novac_Brindusa

Fostul director al Circului Globus l-a dat în judecată pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru că a retras-o din funcția în care o renumise ilegal. Oprescu a luat decizia de a-și retrage ordinul de numire, deoarece risca un dosar penal pentru abuz în serviciu, în urma dezvăluirilor făcute de Sursa Zilei.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, dosarul deschis de Brîndușa Novac a fost înregistrat pe rolul Secției a II-a Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului București pe 28 noiembrie anul trecut, la exact 11 zile de la semnarea de către Oprescu a dispoziției prin care anula ordinul ilegal de numire a acesteia în funcția de director al Circului.

Sursa Zilei arăta, pe 24 octombrie anul trecut, cum Brîndușa Novac revine la șefia Circului Globus, deși este condamnată definitiv și a fost declarată incompatibilă prin hotărâri ale Curții Supreme. Documentul care fusese semnat în acest sens de Sorin Oprescu încălca flagrant legea și deciziile definitive ale instanțelor.

CITEȘTE ȘI:

Agenția Națională de Integritate (ANI) s-a sesizat și i-a transmis lui Sorin Oprescu un avertisment scris în legătură cu consecințele încălcării deciziilor Curții Supreme, prin repunerea Brîndușei Novac în aceeași funcție în care s-a aflat în incompatibilitate și din care a comis infracțiunea de conflict de interese. Pentru această faptă, Novac a fost condamnată la 6 luni cu suspendare.

Așa se face că, pe 17 noiembrie anul trecut, Oprescu a semnat o nouă dispoziție prin care le-a anulat pe cele anterioare, de repunere în funcția de manager general al Circului Globus a Brîndușei Novac.

CITEȘTE ȘI:

Raluca Dan