-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 22:51
No menu items!

Culmea carantinei Covid: un bărbat cu probleme psihice, bolnav de TBC, condamnat pentru că a fugit înainte de diagnostic

spot_img

Bărbatul condamnat are handicap psihic, fiind în trecut rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Râmnicu Sărat. Buzoianul care a fugit dintr-o unitate modulară înainte să primească rezultatul nagativ pentru Covid-19, a fost trimis în judecată după o lună de anchetă și condamnat, de Judecătoria Buzău, după alte cinci. Deși pacientul a fost diagnosticat cu TBC și cu cu Covid, judecătorul a pronunțat condamnarea după un singur termen de judecată, a remarcat avocata Elenina Nicuț.

 
Matei Strugurel a fost vreme de mai mulţi ani rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Râmnicu Sărat instituţie aflată în prezent în subordinea D.G.A.S.P.C. Buzău în care persoanele adulte cu diverse grade de handicap desfăşoară activităţi menite să îi ajute să se integreze în societate, relatează News.ro. Tânărul a părăsit sistemul de protecţie în anul 2005, la vârsta de 21 de ani, apoi s-ar fi îndeletnicit cu furturi în străinătate, pentru care însă, din cauza situației sale de sanătate, nu a putut fi niciodată condamnat, afirmă primarul localității Grebănu, al cărui rezident este.
Suplimentar, judecătorul i-a interzis pe durata pedepsei dreptul de a fi ales sau de a ocupafuncții publice.