17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:59
No menu items!

Cui îi ia locul în Guvern Andreea Lambru UPDATE

spot_img

Andreea Ioana Lambru îi va lua locul lui Dan Mihalache în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. Ea are 27 de ani şi a fost director de cabinet al lui Radu Stroe. Este secretar general adjunct al PNL şi director comercial la Sucursala de Administrare şi Întreţinere a Fondului Imobiliar a RA-APPS.

Lambru s-a născut la 12 Aprilie 1985. În 2008 a absolvit Universitatea Româno – Americană, Facultatea de Economie Generală. În perioada 2006-2007, a fost referent la Administrarea domeniului public şi privat sector 4, Bucureşti, iar apoi, până în 2009, a fost project manager la Prospero, Bucureşti. Din 2009 până în 2011 a fost director de cabinet al secretarului general al PNL, care la acea vreme era Radu Stroe, iar în mai 2011 a devenit secretar general adjunct al Partidului Naţional Liberal. Potrivit declaraţiei de avere, Lambru are un autoturism Peugeot 207, iar în anul fiscal precedent a încasat 29.389 de lei de la PNL.

UPDATE: Eliberarea din funcţie a lui Mihalache şi înlocuirea sa cu Lambru, publicate în MO

Decizia privind eliberarea lui Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cât şi decizia privind numirea Ioanei-Andreea Lambru pe postul respectiv au fost publicate marţi în Monitorul Oficial, ambele documente fiind datate cu 13 noiembrie.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Dan-Sorin Mihalache se eliberează din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat”, se precizează în documentul semnat de premierul Victor Ponta şi contrasemnat de secretarul general al Guvernului, Ion Moraru. Tot marţi a fost publicată în Monitor şi decizia privind numirea Ioanei-Andreea Lambru în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. (A.M)