8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 0:45

Cuceritorul Tony Curtis

spot_img

Cuceritorul Tony Curtis

Bernard Schwartz a fost un actor american de origine evreiască, care a jucat în aproape o sută cinci zeci de filme.

Născut în Bronx, şi-a satisfăcut stagiul militar în Marina Americană, a studiat actoria la New York şi, la vârsta de doua zeci şi trei de ani, a plecat la Hollywood. A preluat numele de Tony Curtis şi a debutat în “Criss Cross”, în rolul unui dansator de rumba. Remarcat pentru talentul său, a fost distribuit alături de actori renumiţi şi a primit nominalizare la Oscar.

Cel mai cunoscut şi popular film în care a jucat şi cea mai mare realizare profesională se consideră a fi comedia ” Unora le place jazzul “, alături de Jack Lemmon şi Marilyn Monroe.

Având remarcabile abilităţi în pictură, şi-a expus lucrarea „The red table” în Muzeul Metropolitan din Manhattan. În calitate de actor, are o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar în calitate de artist plastic, a fost încununat cu Ordinul de Cavaler al Artelor şi Literelor.

Starul hollywoodian a fost pasionat de cai, sprijinind organizaţia nonprofit “Shiloh Horse Rescue and Sanctuary”, care se ocupa cu salvarea cabalinelor, iar, la ferma sa din Nevada, avea două sute de cai, pe care îi salvase.

În afară de bogatul palmares profesional, Tony Curtis a fost un mare cuceritor, clasându-se printre cei mai râvniţi bărbaţi de la Hollywood. Căsătorit de şase ori, actorul estima că prin patul lui au trecut cel puţin o mie de femei.

 R.M.