Cuc: Noile aeronave ale TAROM au generat un profit de 1,1 mil. $

 

Cele două noi aeronave Boeing 737 achiziţionate de TAROM anul acesta şi intrate în operare în luna iunie au generat deja un profit de aproape 1,1 milioane de dolari, iar deciziile comerciale luate în ultimul timp au generat o majorare progresivă a numărului de pasageri transportaţi lunar până la un plus de 4% în august 2017 faţă de august 2016, a declarat, miercuri, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, în plenul Parlamentului

”La începutul anului, am achiziţionat două aeronave Boeing 737 Seria 800 New Generation, cu o configuraţie de 189 de locuri. Aeronavele au fost preluate în leasing operaţional pentru o perioadă de 10 ani. Sarmizegetusa şi Marea Unire sunt deja în uz. Acestea au intrat în operare în luna iunie şi au generat deja un profit de circa 1,1 milioane de dolari. Cu un consum redus de combustibil şi costuri de întreţinere reduse, cele două noi aeronave vor acoperi în timp pierderile cauzate de deciziile comerciale anterioare, cum ar fi scoaterea din uz a celor două Airbus-uri A310, fără a le înlocui imediat. Deciziile comerciale din acest an au generat o majorare progresivă a numărului de pasageri transportaţi lunar până la un plus de 4% în august 2017, faţă de august 2016. Acest rezultat nu este suficient, dar este un pas spre normalitate”, a spus Cuc. Acesta a răspuns acuzaţiilor aduse de parlamentarii PNL şi USR care au semnat moţiunea simplă intitulată ”Infrastructura de transport a României sub domnia intereselor PSD. Deziluzie, demagogie şi descurajare”.

Răzvan Cuc a dat asigurări că are un plan concret pentru redresarea companiei, iar efectele politicilor comerciale ale actualei echipe de la TAROM vor fi vizibile începând cu sezonul de iarnă 2017-2018.

În prezent, se analizează activitatea Direcţiei Comerciale din companie şi va fi demarat procesul de reorganizare, cu scopul creşterii performanţei.

Cuc a subliniat că deciziile comerciale din anul 2016 impuse pentru anul 2017 au făcut ca, în primele trei luni ale anului curent, TAROM să înregistreze o pierdere de aproximativ 75 de milioane de lei. Deciziile comerciale din anul 2016 impuse pentru anul 2017 au făcut ca, în primele trei luni ale anului curent, TAROM să înregistreze o pierdere de aproximativ 75 de milioane de lei.

 

T.S.

NICIUN COMENTARIU