6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:29
No menu items!

Cuba susține că armamentul reţinut la bordul unei nave nord-coreene în Panama îi aparţin

spot_img

Cuba susține că armentul reţinut la bordul unei nave nord-coreene în Panama îi aparţin

Autorităţile cubaneze au declarat marţi că armele găsite la bordul unei nave nord-coreene interceptată luni în Panama îi aparţin şi au anunţat că acesta urma să fie reparat şi readus pe insulă, transmite AFP.

„La bordul navei în cauză (cargoul Chong Chon Gang) erau transportate 240 de tone de arme defensive depăşite – două rachete complete sol-aer Volga şi Peceora, nouă rachete în piese detaşate, două avioane de tip Mig-21 şi 15 motoare pentru acest tip de aparat, toate fabricate la mijlocul secolului trecut şi care trebuie reparate pentru a se întoarce în ţara noastră”, potrivit unui comunicat al Ministerului cubanez al Afacerilor Externe citit la televiziune.

Autorităţile panameze continuau marţi inspecţia navei venind din Cuba, la bordul căreia a fost găsit un radar pentru rachete de tip sol-aer datând din perioada sovietică, ascuns în tone de zahăr.

La bordul cargoului interceptat vineri se aflau 220.000 de chintale de zahăr, dar “când am început să descărcăm (acest zahăr), am găsit containere” în care se afla acest echipament nedeclarat, a declarat luni seara pentru postul Radio Panama preşedintele ţării, Ricardo Martinelli.

C.I.