17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 13:27

Cu polițistele la psiholog

spot_img

Mai bine de 100 de polițiste din Iași și Vaslui au fost chemate la psiholog. Ele au fost convocate, sâmbătă, pentru a da declarații dacă sunt hărțuite sexual sau discriminate la locul de muncă. Controalele au fost dispuse de Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Liderul sindicatului polițiștilor ieșeni, Vasile Ciuhureanu, a declarat că aceast este o acțiune neserioasă, pompieristică, cu un evident caracter feminist și neprofesionistă. „Există DGIPI, se puteau solicita informații prin această structură, dacă existau suspiciuni.”

„Dacă cei din minister vor într-adevăr să treaca la curățenia de primăvară, în curând va avea loc bilanțul pe inspectorate. Să aibă curaj să invite și liderii sindicali la discuții, pentru că se comit abuzuri crase în teritoriu. Unii șefi au transformat poliția în SRL-uri”, a încheiat liderul sindicatelor polițiștilor din Iași, Vasile Ciuhureanu.

Controalele dispuse de ministrul Radu Stroe survin în urma scandalului de la IPJ Olt când polițista Melania Renghea și fostul ei superior, Gheorghe Barbu, au ajuns în spital, după ce femeia spune că polițistul ar fi violat-o, iar ea l-a înjunghiat chiar în fața casei lui.

D.M.