0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:32
No menu items!

Cu cine a vorbit Guccifer în SUA ca să nu execute acolo pedeapsa de la americani. VIDEO

spot_img

Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, a trimis postului de televiziune Fox News o scrisoare în  care explică de ce nu ar trebui să ajungă în Statele Unite ale Americii ca să-și ispășească pedeapsa cu închisoarea pentru spargerea conturilor de email ale unor personalități politice.

Guccifer, hackerul care a spart conturile de email ale unor personalități, inclusiv fostului șef al SRI, George Maior, le-a spus celor de la Fox News că ar vrea să rămână în România și nu ar dori să fie returnat în SUA, unde are de ispășit 52 de luni de închisoare pentru fraude informatice.

Lazăr l-a contactat pe producătorul executiv al Fox News, Pamela Browne, din Penitenciarul Arad, unde își execută pedeapsa de șapte ani pentru infracțiunile cibernetice comise din România. După ce și-a dat acordul pentru a fi înregistrat de Fox News, Lazăr a declarat că are o audiere în curând la mijlocul lunii august la Timișoara, când va cere autorităților judiciare să-i permită să-și ispășească concomitent în țara sa pedepsele la care a fost condamnat atât în SUA cât și în România.

Lazăr nu neagă că a spart conturile a peste 100 de cetățeni americani, inclusiv pe cel al consilierului lui Clinton, Sidney Blumenthal, al fostului secretar de stat Colin Powell și ale membrilor familiei Bush, folosind servere proxy rusești, deoarece erau „cele mai rapide”.

După ce și-a recunoscut vinovăția pentru două dintre cele nouă acuzații împotriva sa, Lazăr a fost condamnat, la 1 septembrie 2016, la 52 de luni de închisoare, de judecătorul unei curți districtuale, James C. Cacheris, care a menționat că Lazăr a cooperat cu oficialii guvernului SUA, inclusiv cu FBI.

Emanuel Stan