5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 9:38

Cu cine merge UNPR-ul lui Gabriel Oprea la alegeri

spot_img

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat că sunt două variante pentru viitoarele alegeri: o alianţă cu PSD şi participarea pe liste proprii

Oprea_Gabriel_SZ

Sunt două curente în momentul de faţă: avem o propunere din partea PSD să facem o alianţă pentru viitoarele alegeri locale şi generale şi avem un curent, cred eu destul de îndrăzneţ în partid, care înclină să mergem singuri.

Gabriel Oprea, la Realitatea TV

Vicepremierul a mai spus în emisiunea de sâmbătă de la Realitatea TV că nu vrea să se antepronunţe în privinţa acestor variante, pentru că trebuie să se consulte cu colegii din partid, care fac încă o analiză asupra acestor posibilități. Oprea nu a dat un termen pentru decizie, spunând că se la lua  “la momentul oportun”.

Întrebat dacă i s-ar cere să fuzioneze cu PSD și i s-ar da funcția de președinte al acestui partid, Oprea a spus categoric “nu”, pentru că și-a dat demisia din PSD tocmai pentru a începe un proiect nou politic. În plsu, a subliniat liderul UNPR, el trebuie să creadă în proiectul său politic, oamenii se bazează pe el, el pe ei, și asta se vede și în ultimele luni, când zeci de oameni au venit să se înscrie în acest partid.

Avem proiectul nostru, trebuie să cred în proiectul meu și avem principii importante – să nu dai ordine din birou, spui omului faci ca mine, dar îi arăți, stau la greu cu fiecare, când mă sună un coleg răspund, oamenii se pot baza pe mine si eu pe ei. Cred că românii discern că au nevoie de oameni serioși, asta e UNPR.

Nu am nostalgie pentru PSD, UNPR este solid, este al treilea ca număr de parlamentari și o să vedeți la alegeri. Am plecat din PSD, dar atentie, am rămas în curte, am luat un sediu mai mic și suntem colegi de coalitie. UNPR este pe drumul lui, veți vedea, vin zeci de mii de oameni la noi, au venit în ultima lună. Avem proiecte clare – taxarea marilor averi, vot la 16 ani, primul loc de muncă.

Gabriel Oprea, la Realitatea TV

Pentru primele alegeri din 2016, cele locale, Gabriel Oprea spune că UNPR speră să recâştige primăriile pe care deja le conduce, în jur de 100. Prioritățile sunt cinci mari primării – sectorul 2 București, Drobeta Turnu Severin, Călăraşi, Galaţi și Baia Mare.

M. Nedelcu