3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:05
No menu items!

Cu ce se mai laudă șeful Fiscului: “Investigăm Facebook, Google și alți giganți IT”

spot_img

Facebook, Google şi alte companii din industria online, care nu sunt înregistrate în România, sunt investigate de Fisc. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoş Doroş, la emisiunea „În faţa ta”, care va fi difuzată duminică de Digi24.

Şeful Fiscului spune că se încearcă identificarea veniturilor realizate de mai multe companii IT, dar care nu se reflectă în declaraţii de impozite la noi, pentru a putea fi taxate corespunzător.

„Plătesc ceva taxe, dar ele se află în același pool de analiză în felul în care plătesc taxe și ar trebui să plătească taxe. O să vedem în urma analizei dacă ar trebui sau nu să plătească mai multe taxe, dar scopul pentru care facem această analiză este evident că da, credem că da”, a declarat Dragoș Doroș.

„Trebuie să identificăm sursele de venit şi dacă acele surse de venit pe care le realizează nu doar aceste două companii – e vorba de industria online, aici avem discuţii mai complicate şi mai complexe, e vorba şi de site-urile de vânzări online ş.a.m.d., toate astea se află în vizorul nostru”, a mai spus șeful Fiscului la Digi24.

R.D.