32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:04
No menu items!

Cu ce partid ar vrea Victor Ponta să refacă USL

spot_img

Liderul PSD este dispus să se alieze cu viitorul partid al lui Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator

Ponta_telefon_SZ

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus, miercuri, că îşi doreşte în continuare refacerea USL, chiar și cu partidul pe care îl va lansa fostul lider PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

Ponta a precizat că nu a discutat cu Tăriceanu despre semnarea unui acord cu partidul acestuia sau despre cooptarea noii formaţiuni la guvernare. El a mai spus că se bucură foarte mult că va exista din nou un partid liberal în România.

„România trebuie să aibă partide şi reprezentanţi politici aşa cum există la nivel european. Acolo există grupul PPE, la care acum, iată, sunt două partide – PNL şi PDL, există social-democraţii europeni la care suntem noi afiliaţi şi există grupul ALDE, un grup nu la fel de mare ca PPE şi PES, dar un grup important şi mă bucur foarte mult că vor avea un reprezentant politic în România”, a spus Victor Ponta.

În opinia sa, Tăriceanu e cu adevărat un liberal, care a lucrat la programul economic al USL alături de Daniel Chiţoiu şi de Dan-Radu Ruşanu.

Pe de altă parte, Ponta a precizat că Tăriceanu ar fi bun ca premier, în cazul în care el ar ajunge preşedinte al României, dar nu crede că senatorul ar mai vrea această funcție.

Eu cred că a fost un premier foarte bun, dar nu cred că-şi mai doreşte domnia sa fie din nou premier. E o funcţie din care, de obicei, după ce pleci răsufli uşurat

Victor Ponta

El a spus că, în opinia sa, Tăriceanu a fost unul dintre cei mai buni premieri de după 1989, alături de Adrian Năstase.

Valeriu Motoc