19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:44
No menu items!

Cu ce ninge pe Venus

spot_img

Spațiul este un loc nebun. E plin de stele încinse, de spații reci și adânci, de găuri negre și de supernove. Acum putem adăuga pe lista de lucruri nebunești despre spațiu și faptul că pe Venus ninge cu metal.

La partea superioară a munților Venus, sub un strat gros de nori, există un strat ce arată ca o zăpadă . Dar din moment ce este atât de cald pe Venus, zăpada așa cum o știm noi nu poate exista. În schimb, piscurile munților sunt acoperite cu două tipuri de metale : Galena și bismuthinite.

Așa cum este percepută acum, zăpada de pe suprafața lui Venus este, probabil, mult mai asemănătoare cu înghețul. Pe câmpiile venusiene inferioare temperaturile ajung la mistuitoarele 480 ° C ( 894 ° F ) . Această temperatură este suficient de fierbinte ca mineralele tip pirită reflectorizantă de pe suprafața planetei să fie vaporizate, să se ridice în atmosferă ca un fel de ceață metalică, lăsând doar rocile vulcanice întunecate de bazalt în zonele joase ale planetei. La altitudini mai mari, acestă ceață condensează, formând un îngheț strălucitor, metalic pe vârfurile munților.

Planeta Venus – sora mai încinsă a Pământului –  prezintă o mulțime de vârfuri de mare altitudine. Maxwell Montes, cel mai înalt vârf de pe Venus, se află la o altitudine de 11 de kilometri ( 6,8 mile) cu 3 km ( 1,8 mile) mai mare decât Muntele Everest.