24 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 22:27
No menu items!

Cu cât se vinde compania Facebook

spot_img

Valoarea de piaţă a Facebook a depăşit pentru prima dată pragul de 100 miliarde de dolari. Acţiunile companiei au crescut luni cu 1,9% şi au închis la 41,34 dolari, după ce au atins pentru scurt timp nivelul de 41,94 dolari, cea mai ridicată cotaţie de la listarea pe bursă din luna mai 2012. Astfel, reţeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg a încheiat şedinţa bursieră de luni cu o valoare de piaţă de 100,68 miliarde de dolari.

Noua depășire a cotei de piaţă a Facebook se datorează încrederii investitorilor că reţeaua de socializare îşi poate majora în continuare veniturile obţinute din publicitatea pe smartphone-uri şi tablete, informează Bloomberg.

Acesr fapt survine momentul slab înregistrat după listare, când acţiunile Facebook au scăzut puternic câteva luni la rând ajungând în luna septembrie a anului trecut la un minim de 17,73 dolari, pentru că investitorii nu credeau în reușita majorării profitului din publicitatea pe gadgeturi.

Facebook a anunţat luna trecută că 41% din veniturile din publicitate, din ultimele trei luni, au fost obținute pe smartphone-uri şi tablete, datorită noilor produse şi servicii dezvoltate de companie. Acţiunile Facebook au crescut cu 56% în ultima lună, datorită rezultatelor peste aşteptări anunţate în iulie pentru trimestrul al doilea.

Facebook a ajuns la 1,15 miliarde utilizatori activi în luna iulie.

Lucian Mera