1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:32
No menu items!

Cu cât cotizează la partid fiecare liberal care vrea în Parlament

spot_img

Petre Roman, candidat PNL într-un colegiu din Braşov, a dezvăluit  că fiecare liberal care a vrut să intre în cursa pentru alegerile parlamentare a trebuit să cotizeze la partid cu câte 2.500 de euro, banii urmând a fi folosiţi în campania partidului la nivel naţional.

Fostul premier a explicat că este firesc ca fiecare candidat să contribuie financiar, dat fiind faptul că o campanie electorală presupune apariţii în mass-media, promovare outdoor, cheltuieli legate de echipele de voluntari. În ceea ce îl priveşte, Roman susţine că a apelat la sponsori pentru a-şi finanţa participarea la alegerile din 9 decembrie. “A fost o cheltuială cu garanţia, pe care am dat-o din buzunar. E vorba de garanţia cerută de lege şi de cea cerută de partid pentru cheltuielile generale. E o chestiune cât se poate de transparentă. Ştiu că toate partidele au nevoie de o sumă de bani pentru ceea ce înseamnă campania la nivel naţional“, a spus Roman.

El a dezvăluit că, în cazul Partidului Naţional Liberal, suma pe care candidaţii în alegeri au trebuit să o achite a fost de 2.500 de euro.”E nevoie şi de sponsori. Eu mă găsesc într-o situaţie avantajoasă, aceea de a apela la oameni pe care-i cunosc şi care vor să mă vadă în Parlamentul României, nu pentru interes strict personal”, a adăugat fostul premier. (A.M)