2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:37
No menu items!

Cu brațul smuls de o vacă

spot_img

Un băieţel de opt ani din judeţul Arad şi-a pierdut viaţa, luni seară, după ce o vacă a vecinilor i-a smuls complet un braţ şi l-a călcat în picioare, copilul ajungând la spital cu numeroase leziuni ale organelor interne.

Tragedia s-a petrecut în comuna arădeană Galşa, luni după-amiază.

Băieţelul de opt ani se afla la vecini, împreună cu fratele lui de zece ani.

Martorii spun că băieţii s-au dus la joacă, lângă animalele din gospodărie, iar cel mai mic a vrut să mângâie o vacă legată de gât o sfoară.

“Din relatări reiese că băieţelul a prins sfoara, iar vaca s-a speriat şi a luat-o la fugă, târându-l pe o distanţă de circa o sută de metri. Braţul copilului a fost smuls complet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce.

Fratele victimei a strigat după ajutor, iar localnicii au chemat o ambulanţă, însă băieţelul a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cu leziuni foarte grave.

“Practic, braţul smuls a fost adus de părinţi într-o geantă. Niciodată în cariera mea nu am văzut aşa ceva. Decesul a fost urmare a mai multor hemoragii interne şi externe, pentru că animalul l-a călcat pe copil în picioare. Au fost leziuni cerebrale grave, ruptură de splină, contuzii la coloana cervicală, traumatisme pulmonare şi alte tipuri de leziuni”, a declarat medicul Zeno Moldovan, care l-a preluat pe copilul care a murit pe patul spitalului.

Poliţiştii urmează să îi audieze atât pe proprietarii animalului, cât şi pe părinţii copilului. Este posibil ca procurorii să decidă că proprietarul vacii este viinovat de ucidere din culpă.