3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 13:34
No menu items!

Cu banii din șpăgi, a luat case pe numele părinților

spot_img

dna

Fostul vicepreședinte al Ligi Transportatorilor, Ioana Călin a fost trimisă în judecată în stare de arest pentru trafic de influență. DNA susține că în 2008,  Ioana Călin a cerut de la 2 persoane 225.000 de euro, promițându-le că are relații la Ministerul Turismului și le poate obține în concesiune, pe 49 de ani 3 hoteluri. Este vorba despre hotelurile Histria din staţiunea Mamaia şi Selena din staţiunea Saturn,iar pe Valea Prahovei, hotelul Belvedere din zona Staţiunii Predeal.

Cu banii obținuți din săvârșirea de infracțiuni, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora, inculpata a cumpărat în anii 2011 și 2013, pe numele părinților săi, două imobile situate în județul Sibiu: un teren în suprafaţă de 220 m2 şi casă de locuit tip parter şi mansardă, dobândite în schimbul sumei de 200.000 lei, în comuna Șelimbăr şi un teren în suprafaţă de 234 m2 şi casă de locuit formată din parter şi mansardă, în schimbul sumei de 25.000 euro, în orașul Cisnădie.

comunicat DNA

În martie 2014, un alt denunțător le-a spus procurorilor că Ioana Călin i-a promis că va aranja câștigarea unei licitații, pentru că are relațiile necesare la nivelul guvernului și a unor autorități locale. Era vorba despre o lucrare de extindere a rețelei de canalizare și colectare în orașele Azuga, Bușteni și Sinaia, din județul Prahova, al cărei beneficiar este Hidro-Prahova SA. Procentul pe care l-ar fi cerut Ioana Călin denunțătorului era de 2% din valoarea contractului, adică peste un milion de lei.  DNA a dispus sechestru pe casa inculpatei din Cisnădie, Sibiu, care este trecută însă pe numele tatălui.

S.M.