19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:48
No menu items!

Cu 2 zile înainte de Târgul de Turism, ANT nu știe dacă va avea stand

spot_img

Autoritatea Naţională pentru Turism încă mai discută închirierea unui stand la Târgul de Turism de la Romexpo din 12-15 martie

targul-de-turism

Directorul general al Romexpo, Cătălin Trifu a declarat, miercuri că Autoritatea Națională pentru Turism este singurul expozant cu care se mai poartă discuții, cu 48 de ore înainte de deschiderea târgului.

Unul dintre vicepreședinții ANT, Alin burcea, șeful unei agenții de turism, a spus că agențiile și-au închiriat spațiile pentru Târgul de Turism de acum un an, pentru că plata în avans presupune discounturi.

Şefii patronatelor din turism cred că ANT a avut, în ultima vreme, un comportament similar și cu privire la târgurile din străinătate la care România participă. Standurile ANT au fost închiriate cu o zi, două înainte, deși calendarul târgurilor este neschimbat.

Directorul Romexpo a mai spus că anul aceta, biletul de intrare va scădea de trei ori faţă de ediţia anterioară a târgului, adică va ajunge la 5 lei. 260 de firme îşi vor expune ofertele pe o suprafaţă de peste 11.000 de metri pătraţi.

Reducerile în cadrul târgului vor fi de 10-30%, iar în unele cazuri ajung şi la 50%. În premieră, la târg va avea loc şi Bursa de Turism, unde se vor întâlni reprezentanţi ai firmelor din domeniu, şi vor mai exista şi două saloane adiacente – un salon nautic şi unul de sport şi agrement.

Cătălin Trifu, director Romexpo

Directorul complexului a mai adăugat că la deschiderea evenimentului, care va avea loc joi la prânz, va participa şi premierul Victor Ponta. La târg sunt aşteptaţi 25.000 de vizitatori.