1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:28
No menu items!

CSM stabileşte pe 8 octombrie calendarul pentru avizarea noilor procurori-șefi de secții la DNA

spot_img

CSM_SZ

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a înregistrat joi propunerile ministrului justiţiei, Robert Cazanciuc, de numire a procurorilor Iuliana Bendeac, Viorel Cerbu, Elena Matieşescu şi Ion Alexandru în funcţii de procurori-șefi, respectiv adjuncți ai șefilor de secţii ale Direcției Naționale Anticorupție (DNA) şi va stabili pe 8 octombrie calendarul de avizare a acestora.

“Astăzi, 3.10.2013, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii adresa prin care ministrul justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori, spre avizare, propunerile de numire în funcţiile de conducere la nivelul secţiilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Iuliana Bendeac şi Viorel Ioan Cerbu au fost propuşi pentru funcţiile de procuror şef şi, respectiv, procuror şef adjunct ai Secţiei de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie, Elena Cristina Matieşescu – pentru funcţia de şef al Secţiei judiciare penale şi generalul maior magistrat Ion Alexandru – pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

Secţia pentru procurori a CSM va stabili în şedinţa din 8 octombrie calendarul de desfăşurare a procedurilor de avizare a propunerilor ministrului justiţiei.

Înlocuirea lui Lucian Papici și a Marianei Alexandru de la șefia Secției I a DNA a fost scânteia care a aprins oficial războiul între șefa DNA, Laura Kovesi, pe de o parte, și procurorul general, Tiberiu Nițu, și ministrul justiției, Robert Cazanciuc, pe de altă parte.

R.D.