12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 14:16
No menu items!

CSM și-a ales conducerea. Un judecător este președinte, un procuror este vicepreședinte. Ce avere au

spot_img

Judecătorul Denisa-Angelica Stănișor a fost votat ca președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Emilia Ion a fost votat în funcția de vicepreședinte. Ambii magistrați făceau parte din CSM. 

CSM are în componenţă 19 membri: 9 judecători şi 5 procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, 2 reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi 3 membri de drept – ministrul Justiţiei, preşedintele ICCJ şi procurorul general al României.

Mandatul membrilor CSM este de şase ani, dar la fiecare început de an este aleasă conducerea Consiliului, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit. Judecătoarea Stănișor îl înlocuiește, astfel, de marți, pe Daniel Grădinaru, iar procurorul Emilia Ion pe Daniel Horodniceanu. 

Denisa Stănișor, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, are, potrivit declarației de avere, mai multe terenuri intravilane în Argeș și București, un apartament în Pitești și o casă de locuit în Capitală. De asemenea, are și un spațiu comercial în București. Noua șefă a CSM are în conturi peste 440.000 de euro, după ce a vândut un apartament cu 147.000 de euro. În ultimul an, Denisa Stănișor a încasat peste 460.000 de lei de la Înalta Curte și CSM, dar și din restanțe stabilite de instanță, iar din chirii a obținut aproape 300.000 de lei.

Emilia Ion, procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, are, potrivit declarației de avere, 5 terenuri intravilane în București și Brașov, 2 case de locuit și un apartament în București, dar și o casă de vacanță în Brașov, conturi de peste 20 mii de euro și 15 mii de dolari, venituri salariale și din restanțe de peste 300.000 lei.

Marilena Nedelcu