2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:49
No menu items!

CSM: Radu Mazăre a depășit limitele admisibile ale discursului public

spot_img

CSM consideră că primarul Constanței, care a adresat invective la adresa procurorului DNA care a dispus aducerea sa cu mandat la audieri, a depășit limitele admisibile ale discursului public.

mazare la geam (3)_SZ

Primarul Constanței a arătat, la una din ședințele PSD, de la tribună, cum a fost tratat de anchetatori.

Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenţă şi timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii. Păi f… în c… pe mă-ta, când m-ai luat cu mascaţi şi ai zis că e urgenţă, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgenţă, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie!?

CSM consideră că limbajul folosit de Mazăre a depășit limitele discursului politic public și al libertății de exprimare.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că folosirea, în cadrul unor adunări publice, a unor expresii indecente la adresa procurorilor, cu trimitere la o situaţie concretă vizată de un dosar penal, este de natură nu numai a induce un sentiment de nesiguranţă raportat la independenţa şi imparţialitatea judecătorilor şi procurorilor, ci şi de a leza demnitatea acestora.

CSM le cere tuturor politicienilor și celor implicați în activități cu caracter public, generate de apropiata campanie electorală, să manifeste rezerve în discursurile lor cu privire la justiție, anchete penale și să nu folosească aceste teme în lupta politică.

S. Marinescu