-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 9:01
No menu items!

CSM: Judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, eliberat din funcţie

spot_img

CSM: Judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, eliberat din funcţie
foto: rnews.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis eliberarea din funcţie a judecătorului Nicolae Cătălin Şerban, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Plenul CSM a discutat marţi eliberarea din funcţie a judecătorului Nicolae Cătălin Şerban, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Prin decizia penală din 18 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât condamnarea lui Nicolae Cătălin Şerban la cinci ani închisoare, şi a soţiei acestuia, Mihaela Ramona Şerban, notar public, la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru complicitate la trafic de influenţă, precum şi a celorlaţi inculpaţi din dosar.

El a fost trimis în judecată de DNA, în aprilie 2012, pentru că, în calitate de judecător, cu funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, a pretins de la doi cetăţeni sârbi, prin intermediul altor inculpaţi din dosar, suma de 60.000 euro, iar, în data de 14 martie 2012, a primit cu ajutorul acestora suma de 50.000 euro.

Cei 50.000 de euro au fost găsiți în 15 martie 2012, în urma efectuării unor percheziţii la cabinetul notarial al soţiei sale.

Lucian Mera