CSM: Judecătoarea Dana Tiţian, detaşată la DNA; Nicoleta Nolden la MAE

CSM: Judecătoarea Dana Tiţian, detaşată la DNA; Nicoleta Nolden la MAE
foto: luju.ro
CSM: Judecătoarea Dana Tiţian, detaşată la DNA; Nicoleta Nolden la MAE
foto: luju.ro

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat joi detaşarea la Direcţia Naţională Anticorupţie a judecătoarei Dana Tiţian, fost consilier în timpul mandatului de procuror general al Laurei Codruţa Kovesi, şi a judecătoarei Nicoleta Nolden la Ministerul Afacerilor Externe.

Secţia pentru judecători a CSM a luat joi în discuţie Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind detaşarea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, a Danei Tiţian, judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, şi cea privind detaşarea la Ministerul Afacerilor Externe a Nicoletei Nolden, judecător la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Nicoleta Nolden a ocupat anul trecut funcţia de consilier de stat în Aparatul de lucru al primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu. Ea a mai fost detaşată la Ministerul Afacerilor Externe în februarie 2012.

Judecătoarea Nicoleta Nolden a fost preşedinte al Judecătoriei Sectorului 1, calitate în care a dispus arestarea preventivă în 2009 a omului de afaceri George Becali, acuzat că i-a sechestrat pe hoţii care îi furaseră maşina.

În diplomaţie, Nicoleta Nolden a ocupat funcţia de consul în cadrul secţiei de afaceri consulare a Consulatului General al României la Bonn, conform site-ului acestei instituţii.

Lucian Mera

NICIUN COMENTARIU