23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:22

CSM i-a respins demisia lui Mircea Negulescu. Procurorul va fi anchetat în continuare

spot_img

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, marți, demisia lui Mircea Negulescu din magistratură, înaintată după izbucnirea scandalului din Prahova.

Procurorul Mircea Negulescu, din cadrul DNA Prahova, va rămâne în magistratură, după ce Secția pentru procurori a CSM, i-a respins demisia, astfel că el va rămâne suspendat din funcție și cercetat în continuare de Inspecția Judiciară. PRin solicitarea făcută, Mircea Negulescu spera să scape de anchetă, ieșind din magistratură.

Inspecția Judiciară a stabilit, marți dimineață, că procurorul Mircea Negulescu a încălcat legea, după ce și plenul CSM a luat decizia suspendării sale din magistratură, ca urmare a unor înregistrări difuzate de postul România TV în care se presupune că acesta ar fi discutat cu soţia unui inculpat căreia îi dezvăluie date şi amănunte din dosare penale.

La finalul ședinței, ministrul Justiţiei a afirmat, despre acest caz, că răspunderea juridică nu poate fi înlaturată prin demisie, iar integritatea profesională are şi o componentă morală. Negulescu ceruse Consiliului să ia act cât mai urgent de demisie, după ce în prealabil fusese suspendat din funcţie. 

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie, ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu.

Andrei Tudor