12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:20

CSM are contracte cu afaceriști controversați

spot_img

600.000 de euro sunt plătiți pentru activități de formare profesională

CSM_sigla_SZ

Consiliul Superior al Magistraturii plătește 600.000 de euro pentru organizarea unor activități de formare profesională. Pentru acest lucru, CSM a atribuit trei contracte firmei de turism Perfect Tour (controlată de afaceristul cu dosar penal Maricel Păcuraru), companiei Agrafics Communication, abonate la banii publici și patronate de afaceristul care a declanșat scandalul Nemirschi și societății Libro Events, controlate de un fost director în Autoritatea pentru Sport, intrat în atenția DNA.

CSM a atribuit pe 5 iunie cele trei contracte având ca obiect prestarea de servicii-suport necesare organizării activităților de formare profesională incluse în cadrul proiectelor pre-definite „Consolidarea capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale” și „Îmbunatățirea accesului la justiție – o abordare integrată cu accent pe categoriile vulnerabile”.

Contractele au o valoare de 2,4 milioane lei (600.000 euro inclusiv TVA). Firmele care vor presta serviciile sunt Perfect Tour, Libro Events și Agrafics Communication.

Perfect Tour este controlată, prin fosta soție (Corina Păcuraru), de afaceristul Maricel Păcuraru, acționar majoritar al Realitatea Media, urmărit penal de DNA în dosarul „Realitatea”. Agenția de turism este, de foarte mulți ani, abonată la contractele pe bani publici.

La fel ca și Agrafics Communication, patronată de Daniela și Gabriel Marian Ștefănescu. Acesta din urmă este unul și același afacerist care, prin firma Ars Advertising, a obținut, în 2009, fără licitație, un contract cu Ministerul Mediului, condus, la acea vreme, de Nicolae Nemirschi. Cazul a intrat în atenția parlamentarilor, care, în acel an, au înființat o comisie de anchetă, dar și a procurorilor DNA, care au demarat acte premergătoare.

De atunci, atât Ars Advertising, cât și Agrafics Communication au derulat contracte „grase” cu instituții publice. Ultimul, cu excepția celui dat de CSM, a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de Liviu Dragnea, pentru servicii de promovare și informare a Programului Regio-POR. Valoarea – 150.000 euro.

Libro Events (fostă Amma General Store, din Bragadiru), deținută de Georgiana Ivan și Alexandru Micu, este controlată, potrivit revistei Cancan, de Mihaela Neagu, fostă directoare la Complexul Olimpia, până când activitatea sa de management a intrat în atenția DNA în urma unui audit.

Andi Topală