17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:05

CSM anchetează acuzațiile de corupție la adresa președintei instanței supreme, Livia Stanciu, și șefei DNA, Codruța Kovesi

spot_img

Cele două au fost acuzate de Bercea Mondial că au luat bani de la el

CSM_sigla_SZ

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară pentru a demara verificări referitoare la acuzațiile lansate de Bercea Mondial la adresa unor magistrați.

Sandu Anghel a spus că banii au ajuns și la președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, dar și la șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. CSM a considerat că independența justiției a fost afectată, astfel că a cerut Inspecției Judiciare să verifice aceste acuzații.

Astăzi, 20 iunie 2014, în temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecător Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Consiliul Superior al Magistraturiicomunicat de presă

Potrivit articolului 30, alineatul 1 al Legii 317/2004, “Consiliul Superior al Magistraturii are dreptul şi obligaţia de a se sesiza şi din oficiu pentru a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea. De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii apără reputaţia profesională a judecătorilor şi procurorilor“.

Andrei Tudor