CSM a respins cererea Mihaielei Moraru Iorga de a activa ca judecător

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins marți solicitarea procurorului Mihaiela Moraru Iorga de numire în funcția de judecător.

Decizia a fost luată cu 11 voturi la 9.

Hotărârea de marți a fost luată după ce săptămâna trecută plenul CSM a intrat într-un blocaj, pentru că nu s-a putut forma o majoritate în legătură cu numirea Mihaielei Moraru Iorga în funcția de judecător la Judecătoria Giurgiu.

Pe 29 septembrie, Secţia pentru judecători a sesizat plenul cu propunerea de admitere a solicitării procurorului Moraru Iorga de a intra în corpul judecătorilor. 

Mihaiela Iorga a înscris, în cererea sa, mai multe instanţe la care ar putea să activeze – Judecătoria Giurgiu, Judecătoria Sectorului 1, Judecătoria Sectorului 2, Judecătoria Sectorului 6, Judecătoria Cornetu, Judecătoria Olteniţa, Judecătoria Slobozia, Judecătoria Videle, Judecătoria Zimnicea, Judecătoria Călăraşi, Judecătoria Roşiori de Vede, Judecătoria Turnu Măgurele.

Marți, în ciuda propunerii de admitere a cererii formulată de Secția pentru Judecători, plenul CSM a respins solicitarea.

NICIUN COMENTARIU