CSM a anunțat rezultatul după interviuri. Cine va conduce Secția pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat, vineri seara, rezultatele concursului pentru ocuparea postului de procuror – șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, dar și pentru posturile de execuție, în urma interviurilor susținute vineri dimineață. 

Astfel, potrivit anunțului făcut de CSM, noua secție ar urma să fie condusă de Florena Sterschi, propusă recent de ministrul justiției Tudorel Toader pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din Parchetul General. Pentru acest post, Sterschi primise aviz negativ din partea Secției pentru procurori a CSM. 

Într-o situație similară se afla și Adina Florea – propunerea ministrului justiției pentru șefia DNA. Florea a fost, însă, admisă vineri pentru ocuparea unui post de execuție în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. 

Adina Florea a declarat, vineri, că înscrierea pentru un post de procuror de execuţie în Secţia de anchetă a magistraţilor nu este o variantă de rezervă, reiterând ideea potrivit căreia, dacă va fi acceptată de Iohannis la DNA, va merge acolo“Nu este vorba despre o funcţie, este vorba de o candidatură pentru execuţie, aceasta. Dacă mă numeşte domnul preşedinte, o să merg la DNA. Nu , nu este deloc o variantă de rezervă. Desfăşurarea activităţii profesionale , pur şi simplu (m-a îndemnat să mă înscriu şi pentru funcţie -n.r.)”, a declarat Adina Florea, la ieşirea din sediul CSM.

Lista cu rezultatele obţinute de candidaţii pentru funcţiile de conducere şi de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie este următoarea:

Ioan Cerbu (de la DIICOT – structură centrală) – a candidat pentru funcţia de procuror-şef – RESPINS

Codruţa Chindea (de la Braşov) – a candidat pentru funcţia de procuror – ADMIS

Adina Florea (de la Constanţa) – a candidat pentru funcţia de procuror – ADMIS

Sorin Iasinovschi (de la Suceava) – a candidat pentru funcţia de procuror – ADMIS

Elena Iordache (de la Parchetul General) – a candidat pentru funcţia de procuror-şef RESPINS

Magdalena Olteanu (de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6) RESPINS pentru funcţia de procuror-şef, ADMIS pentru funcţia de procuror

Florena Sterschi (de la Parchetul General) – a candidat pentru funcţia de procuror-şef – ADMIS

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU