14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 3:13
No menu items!

Cruzime dusă la extrem de jihadiști. Cum au murit ultimii trei ostatici

spot_img

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului spune că ultimele trei execuții ale militanților Statului Islamic întrec în cruzime orice fel de atentat, tortură sau distrugere din ultima vreme.

Potrivit CNN, trei persoane au fost legate de coloanele orașului antic Palmira și aruncate în aer. Nu se dețin informații cu privire la identitatea sau sexul victimelor.

Potrivit lui Khaled al-Homsi, un militant din Palmira, gruparea jihadistă nu a informat imediat locuitorii orașului în legătură cu identitatea persoanelor executate și nici motivul execuției. „Nu era nimeni acolo pentru a asista (la execuții). Coloanele au fost distruse și SI a oprit accesul la sit„, a declarat Homsi.

Gruparea jihadistă a început de mai multă vreme distrugerea bogatului patrimoniu arheologic al orașului antic, înscris în Patrimoniul mondial al umanității de către UNESCO. La începutul lunii octombrie, ISIS a aruncat în aer Arcul de Triumf din orașul antic, iar cu o lună în urmă, în septembrie, gruparea a distrus mai multe celebre turnuri funerare ale orașului antic, unice în lume. Alte distrugeri au avut loc în luna august, când ultraradicaliștii au aruncat în aer unele dintre cele mai frumoase temple, ale lui Bel și Baalshamin.

ISIS a folosit, de asemenea, amfiteatrul Palmira pentru execuția publică a 25 de soldați sirieni de către adolescenți. Și fostul șef al Antichităților din oraș Khaled al-Assaad, în vârstă de 82 de ani a fost decapitat printre ruine.

Înainte de începutul conflictului din Siria în 2011, orașul antic Palmira era vizitat de aproximativ 150.000 de persoane pe an.

S. Marinescu