1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 7:35
No menu items!

Crucea Roșie nu susține închiderea frontierelor din cauza Ebola

spot_img

Ideea de a închide frontierele a trei țări afectate în mod deosebit de epidemie, Liberia, Sierra Leone și Guineea, câștigă teren

 epidemie_ebola

Secretarul general al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Elhadj As Sy, a afirmat miercuri că închiderea frontierelor nu va ține sub control epidemia de Ebola, relatează agenția Reuters.

Ideea de a închide frontierele a trei țări afectate în mod deosebit de epidemie, Liberia, Sierra Leone și Guineea, câștigă teren, cu precădere în Statele Unite ale Americii (SUA), unde unii aleși se tem de o extindere la scară largă a virusului, responsabil de moartea a peste 4.500 de persoane în Africa de Vest.

În schimb, ea este contestată puternic de instituții internaționale și de organizații neguvernamentale implicate în lupta împotriva epidemiei.

Elhadj As Sy consideră că închiderea frontierelor ar fi ”irațională”.

”Ebola provoacă multă teamă și o panică extremă care uneori pot duce la comportamente și la măsuri iraționale, precum închiderea frontierelor, anularea legăturilor aeriene, izolarea țărilor etc.”, a declarat Elhadj As Sy într-o conferință la Beijing, subliniind că ”acestea nu sunt soluții. Singura soluție este de a ne uni eforturile pentru a ține sub control acest tip de virus și epidemia în zona unde ea a apărut”.