Croitoru, BNR: Investitorii sunt interesați de infrastructură, clarificarea drepturilor de proprietate și corupție

Oficialul Băncii Centrale are o previziune pesimistă pentru evoluția PIB în 2014, de doar 1,5%

Clarificarea drepturilor de proprietate, combaterea corupției și o infrastructură adecvată reprezintă principalele provocări ale României pentru a obține creștere economică în următoarea decadă, având în vedere că economia națională rămâne dependentă de intrările de capital străin, a declarat marți Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, la conferința Foreign Investors Summit, care are loc la București.

”Din perspectiva unui investitor este important ca România să se concentreze mai mult pe creșterea infrastructurii. Aceasta este cheia îmbunătățirii productivității și dezvoltării unor noi afaceri în România. Al doilea aspect cheie se referă la clarificarea drepturilor privind proprietatea, aspect important în sprijinirea dorinței noastre de a institui statul de drept în România. Combaterea corupției s-a intensificat, însă continuă să reprezinte o provocare pentru orice autoritate din România”, a spus Croitoru.

Acesta a precizat că România, în ultimii ani, a avut o creștere economică, în medie, de 1,7% pe an, în condițiile în care a funcționat ”pe cont propriu”, fără subvenții și fără intrări de capital.

”România a început cu optimism anul acesta privind așteptările de creștere economică. În viziunea mea, creșterea abia dacă va depăși 1,5% anul acesta în România, după avansul de 3,6% de anul trecut. Acest lucru indică, de asemenea, probleme importante în zona euro și nu numai”, a mai declarat Croitoru.

S.Z.

NICIUN COMENTARIU