10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 10:45

Criza refugiaților: Jobbik cere construirea unui gard pe toată lungimea frontierei ungare cu România

spot_img

Partidul naționalist radical ungar Jobbik a cerut joi guvernului de la Budapesta să construiască un gard pe întreaga lungime a graniței Ungariei cu România, a anunţat joi un purtător de cuvânt al formaţiunii, citat de agenţia de presă MTI.

Partidul cere construirea gardului în condiţiile în care Slovenia a început să instaleze un gard de sârmă ghimpată la graniţa sa cu Croaţia, a declarat Adam Mirkoczki într-o conferinţă de presă.

Acest lucru i-ar putea determina pe imigranţii care vor să ajungă în Europa Occidentală să aleagă rute alternative, intrând în Ungaria prin România. Reprezentantul Jobbik a adăugat că la nivelul comisiilor pentru apărare și pentru securitate națională ale parlamentului ungar au ajuns informații conform cărora este de așteptat ca presiunea fluxului de migranți să crească la granița româno-ungară. Din acest motiv se impune ridicarea unui gard pe întreaga lungime — de 453 de kilometri — a frontierei dintre Ungaria și România, a spus el, exprimându-și totodată convingerea că România va urma “modelul sârb” și le va permite migranților să treacă fără probleme frontiera.

De asemenea, Jobbik a cerut consolidarea patrulelor mixte ale poliției și armatei la granița de sud a Ungariei.

Autorităţile ungare şi-au anunţat în septembrie intenţia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu România, în contextul în care imigranţii s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la graniţa ungaro-sârbă.

Slovenia a început miercuri să ridice un gard de sârmă ghimpată la granița cu Croația, pentru a controla mai bine fluxul de migranți ce continuă să treacă în fiecare zi cu miile această graniță în drumul lor către vestul Europei.