35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 14:46

CRIZA IMIGRANȚILOR. Noi controale la granița dintre Austria și Ungaria

spot_img

Austria a introdus, de luni, noi controale la frontiera cu Ungaria, pentru a preveni alte rute pentru traficanţii de imigranţi, în condiţiile în care tot mai multe cazuri de traversare ilegală s-au înregistrat în această ţară pe fondul închiderii rutei balcanice la jumătatea lunii martie.

Potrivit AP, citată de Mediafax, în baza noilor controale, poliţiştii austrieci vor face verificări în autovehiculele care trec prin principalele puncte de frontieră dintre cele două state, iar militarii vor patrula în alte puncte de trecere a frontierei.

Poliția austriacă a anunțat că noile tipuri de control, în vigoare de luni au scopul de a împiedica orice încercare de traversare ilegală a frontierei şi de a combate traficul de imigranţi.

Polițiștii austrieci susţin că numărul imigranţilor care au încercat să pătrundă în Austria prin traficanţii de persoane a crescut după închiderea rutei balcanice la jumătatea lunii martie, decizie anterioară stabilirii acordului UE-Turcia în privinţa imigranţilor de pe 18 martie.

Poliţia austriacă nu a precizat cât timp vor rămâne în vigoare noile controale la frontieră.

Austria a fost criticată de nenumărate ori pentru politicile sale dure privind gestionarea valului de imigranţi din ţară, printre care impunerea de cote zilnice de imigranţi – 3.200 de sosiri per zi -, dar şi limitarea de solicitări de azil la 37.500 pe an.

R.D.