miercuri, 24 februarie 2021 - 23:03

CRIZA DIN UCRAINA: Kievul încetează cooperarea cu Rusia în domeniul militar

Petro Poroşenko interzice cooperarea cu Rusia în domeniul militar

ucraina - trupe rusesti

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, interzice cooperarea cu Rusia în domeniul militar, a anunţat luni vicepremierul Ucrainei, Vitali Iarema, într-o emisiune a postului ucrainean de televiziune ICTV, relatează agenţia Interfax.

Astăzi (luni n.r.), în cursul unei şedinţe a SNBO (Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare), preşedintele Ucrainei a interzis categoric cooperarea cu Rusia în domeniul militar. Începând de astăzi, noi am încetat practic cooperarea în domeniul militar cu Federaţia Rusă“, a declarat Iarema.

La 31 mai, adjunctul ministrului rus al Apărării, Iuri Borisov, a denunţat faptul că Ucraina a încetat, începând din martie, să livreze Rusiei echipamente militare şi armament, deşi Moscova a plătit deja pentru o mare parte dintre acestea.

El a anunţat că Rusia ar dori să încheie “contracte suplimentare pentru dotarea unor întreprinderi din Crimeea”, o peninsulă ucraineană, anexată de Rusia în martie.

Potrivit lui Borisov, înainte de declanşarea crizei dintre Moscova şi Kiev, volumul anual de livrări de armament şi echipamente militare era în valoare de 50 de miliarde de ruble (aproximativ un miliard de euro).

D.M.