11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 23:05

CRIZA CONTAINERELOR: Coca-Cola folosește nave destinate transportului industrial

spot_img

Costul transportului mărfurilor cu containerele maritime a crescut atât de mult, încât, pentru a-și transporta materia primă, grupul Coca-Cola Co. folosește nave care în mod normal sunt utilizate pentru zona industrială, transmite Bloomberg.

În perioade normale, Coca-Cola transportă materialele în întreaga lume în aceleaşi containere maritime care sunt utilizate pentru a transporta orice, de la jucării la biciclete.

Însă, în condiţiile în care capacităţile de transport sunt supuse la presiuni, Coca-Cola a ales să utilizeze aşa-numitele “bulk carriers” (-vrachiere-nr.), care sunt utilizate de traderii de materii prime pentru a transporta produse precum cărbune şi minereu de fier, a dezvăluit Alan Smith, directorul de achiziţii al Coca-Cola, într-o postare pe LinkedIn.

“Atunci când nu poţi să faci rost de containere sau de spaţiu din cauza actualei crize din transportul maritim, ești nevoit să cauți altfel de soluții”, a spus Alan Smith.

Principalul avantaj al utilizării containerelor, este că acestea sunt un element integral al unui lanţ logistic care poate transporta bunuri în mod eficient din locul în care sunt produse, până la destinația în care vor fi utilizate.

Navele cargo sunt mai ieftine, dar ajung mai greu.

În prezent, prețul unui container care transportă bunuri din Shanghai la Rotterdam ceste de 14.558 de dolari, potrivit firmei Drewry Shipping.

Preţurile au crescut în acest an la cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimele decenii.

Atât de tensionată este situaţia pe piaţa containerelor maritime, încât au existat chiar unele cereri ca transportatorii cargo să atașeze containere pe punţile navelor lor de marfă.