20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:33
No menu items!

Criza căldurii din Timișoara continuă. Două licee din Timișoara au trecut în online din cauza frigului din clase

spot_img

Două licee din Timișoara au decis să facă orele online din cauza frigului din clase. Este vorba de Colegiul „Henri Coandă” și Liceul de Arte Plastice, ambele cu probleme de infrastructură, relatează Timiș Online.

La „Henri Coandă” au fost chiar și 8 grade în clase. Astfel, peste 1.200 de elevi vor face ore online până la rezolvarea situației.

Potrivit tion.ro, la Colegiul „Henri Coandă”, ultimele lucrări de reabilitare au fost făcute în urmă cu 57 de ani, acum fiind probleme la instalațiile de încălzire învechite.

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a anunțat că liceul va avea parte de reabilitare la cinci corpuri de clădire și va fi rezolvată și instalația termică, însă anul acesta se face doar proiectarea.

Inspectorul școlar general adjunct al ISJ Timiș Cosmin Hogea a afirmat însă că probleme sunt și la alte școli, în special la cele din clădiri istorice.

„Mai sunt semnale că temperatura este scăzută si la alte unitati de învățământ, în principal la cele din clădirile istorice. Pot apărea probleme la Pedagogic, Obradovici, Alimentar, deși nu e clădire istorică. Mai erau probleme la Lenau, dar ei au intrat în online din cauza îmbolnăvirilor cu COVID. Sunt mai multe unități de învatamant unde este frig. Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, speram ca directorii să ia măsurile cele mai bune. Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind asa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele si apar alte probleme”, a spus acesta pentru opiniatimisoarei.ro.

Viceprimarul Ruben Lațcău a scris pe Facebook că este nevoie de ajutorul Guvernului.

„Toți banii pe care primăria îi are merg la Colterm. Pur și simplu nevoile Colterm, 80-90 milioane pe lună, depășesc încasările primăriei, 40-50 miloane. Este nevoie de sprijinul Guvernului, cel care a generat această criză a energiei și explozia prețurilor”, a precizat acesta.

Din cauza faptului că agent termic este furnizat la capacitate redusă, sunt afectate și spitalele. 

Zeci de oameni au dus, luni, la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara, zeci de plăpumi şi pături, pentru bolnavii internaţi aici şi care sunt nevoiţi să îndure temperaturi scăzute în saloane.

                                                                                                                   Adina Silav