18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 20:59
No menu items!

Criticul dur al lui Putin, Alexei Navalnîi a murit în închisoare: „Nu s-a simțit bine după o plimbare”

spot_img

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, cel care a dezvăluit corupția uriașă din jurul lui Vladimir Putin și un critic dur al Kremlinului, a murit în închisoare, a anunțat vineri penitenciarul în care acesta era încarcerat, conform Reuters.

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a murit, a anunțat vineri serviciul penitenciar din regiunea Iamalia-Neneția, unde Navalnîi își ispășea pedeapsa.

Potrivit Kommersant, Departamentul Serviciului penitenciar federal pentru districtul autonom Yamal-Nenets a anunțat decesul opozantului Alexei Navalny în colonia corecțională nr. 3. Acesta s-a simțit rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința. Medicii au declarat decesul acestuia.

„Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive”, se arată în comunicat.

Potrivit Serviciului Federal Penitenciar, cauzele decesului sunt în curs de stabilire.

„La 6 februarie 2024, în colonia penitenciară nr. 3, deținutul Navalnîi A.A. nu s-a simțit bine după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Lucrătorii medicali din instituție au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul deținutului. Cauzele decesului sunt în curs de stabilire”, se arată într-un mesaj de pe site-ul Serviciului Federal Penitenciar.