Cristoiu: Bruxelles-ul și-a găsit Proasta Europei de Est. Raportul îi afectează pe toți românii, inclusiv Opoziția și TeFeLiștii, care se bucură

Reprezentanța Comisiei Europene

Jurnalistul Ion Cristoiu a critică în termeni extrem de duri Raportul MCV la adresa României, spunând că oficialii europeni tratează România ca pe „proasta Europei”.

Ion Cristoiu scrie, pe blogul personal, că solicitările oficialilor de la Bruxelles sunt absurde și nu au ținut cont de opinia juriștilor.

„Orice om normal de la noi știe că vecinii noștri sunt campioni la corupție și crimă organizată. Raportul MCV cere ca legile Justiției să nu mai fie aplicate. E o premieră în istoria unei țări o astfel de poruncă absurdă. Oricât de mare ar fi slugărnicia unui popor, oricât de Stăpâni ai acestuia s-ar crede alte popoare, chiar și în poruncile Stăpânului trebuie să fie o minimă preocupare pentru posibilitatea ca sluga să le îndeplinească. Pretenția ca România să nu aplice legi deja promulgate e imposibil de transpus în practică. Renate Weber se întreba în intervenția de la România9 dacă Birocrații de la Bruxelles au ținut cont de părerea juriștilor. O întrebare corectă dacă vedem în indicații intenția de a îndrepta lucrurile în România. Numai că poruncile acestea absurde, imposibil de îndeplinit, au fost date dinadins absurde. În proza rusă există multe întâmplări în care Stăpânii își pun iobagii să îndeplinească porunci imposibil de îndeplinit din punct de vedere omenesc. De ce o fac? Pentru a-și exersa beatitudinea de Stăpâni. Același lucru s-a întâmplat și cu Birocrații de la Bruxelles. Ei se confruntă în ultimul timp cu veritabile rebeliuni ale unor popoare care nu mai vor să fie simpli lachei ai unor Înalți Funcționari. Această rebeliune, în creștere în spațiul european, a dat naștere exercițiului de autocrație față de România. Birocrații de la Bruxelles și-au găsit în fine Proasta Europei de Est, cea pe spinarea căreia să-și exerseze nevoia de a fi Stăpâni.

Klaus Iohannis, liderii Opoziției, Aripa Militară a Presei, TeFeLiștii sunt cum nu se poate mai încântați de felul în care e tratată România. Ei cred că la nivel european acest exercițiu e văzut ca doar împotriva guvernului Dăncilă-Dragnea. Ei nu-și dau seama că, până la urmă, exercițiul de călcare în picioare vizează pe toți românii. Inclusiv pe ei”, scrie Ion Cristoiu.

Olimpia Diaconiuc

NICIUN COMENTARIU