3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 7:23
No menu items!

Cristina Kirchner revine la conducerea Argentinei după 45 de zile de repaus

spot_img

Cristina Kirchner

Preşedinta argentiniană Cristina Kirchner și-a reluat oficial, luni, activitatea la conducerea Argentinei, de la reședința prezidențială din apropiere de Buenos Aires, după șase săptămâni de convalescență în urma unei intervenții chirurgicale, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei, Kirchner a primit o serie de oficiali de rang înalt, la reşedinţa sa din Olivos, fără să se deplaseze la Casa Rosada, palatul prezidențial.

Președinta avea obiceiul să se deplaseze cu elicopterul de la reședință la palatul prezidențial, situat în centrul capitalei, pentru a evita 15 kilometri de trafic aglomerat, însă va trebui să renunțe deplasările cu avionul și elicopterul, la recomandarea medicilor.

Vicepreşedintele Amado Boudou a înlocuit-o în mod oficial pe Kirchner în toate acţiunile protocolare, însă în realitate conducerea ţării a fost asigurată de către consilierii apropiaţi ai șefei statului, care au gestionat afacerile curente, în timp ce Kirchner se refăcea după o intervenţie chirurgicală pentru neutralizarea unui hematom cerebral.

Avocat de profesie, Cristina Kirchner, în vârstă de 60 de ani, își va încheia cel de-al doilea mandat și ultimul la sfârșitul lui 2015.

C.A.