26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:50
No menu items!

Cristian Terheș, europarlamentar: Tribunalul UE a dat acces în Parlamentul European FĂRĂ certificat verde

spot_img

Tribunalul UE a suspendat temporar aplicarea Certificatului Verde ca și condiție pentru intrarea în Parlamentul European, susține europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș. El arată că decizia, luată pe 5 noiembrie, este executorie, pentru că poate fi contestată până la finalul procesului, dar va fi pusă în aplicare în această perioadă.

„Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie 2021 decizia biroului Parlamentului European prin care era conditionata intrarea in Parlamentul European a oricarei persoane, inclusiv a europarlamentarilor, de detinerea unui Certificat Verde. Suspendarea este temporara, putand fi revocata sau inlocuita oricand pana la finalul procesului.

Actiunile de suspendare si anulare a acestei decizii au fost deschise atat de catre o serie de europarlamentari, cat si de o serie de angajati ai Parlamentului European, toti acestia fiind reprezentati de firma de avocatura „Notre Bon Droit”.
 
Biroul Parlamentului European, intr-o actiune abuziva ce a avut sprijinul majoritatii grupurilor politice, cu precadere PPE (unde e PNL), Renew (unde e USR) si S&D (unde e PSD), a decis pe data de 27 octombrie 2021 ca in incinta Parlamentului European de la Bruxelles, Strasbourg si Luxembourg nu se va putea intra decat daca se prezinta la intrare Certificatul Verde. Decizia se aplica, incepand cu data de 3 noiembrie, atat europarlamentarilor, cat si angajatilor si vizitatorilor in Parlamentul European.
 
Impotriva acestei masuri abuzive au protestat atat sindicate ale angajatilor din Parlament, cat si europarlamentari”, mai scrie Cristian Terheș pe pagina sa de Facebook.
 
M. Nedelcu