1.7 C
București
marți, 9 martie 2021 - 11:59

Cristian Preda, la un pas de excluderea din PMP. Nu a votat-o pe Elena Udrea

După ce încă din octombrie a anunțat că o susține pe Monica Macovei la prezidențiale, vicepreședintele PMP i-a îndemnat pe susținătorii partidului să-l voteze pe Klaus Iohannis în turul II

 Udrea_Preda-2-500x492

Cristian Preda este la un pas de a fi exclus din PMP, în urma unei decizii luată luni seara de membrii Consiliul Executiv Naţional (CExN), motivul fiind acela că europarlamentarul nu a votat cu Elena Udrea în primul tur al alegerilor prezidențiale. De altfel, Cristian Preda anunța încă de la începutul lunii octombrie că o va vota pe Monica Macovei la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie.

Duminică, europarlamentarul PMP a scris pe pagina personală de Facebook: “Am votat azi (duminică n.r.), așa cum am făcut de fiecare dată din 1990 încoace, pentru persoana pe care o cred capabilă să ne protejeze libertățile“.

Postarea lui Cristian Preda face trimitere la declarația Monicăi Macovei din ziua votului. “Astăzi votăm pentru visul nostru, dreptate. Și fiecare dintre voi, când mergeți la vot, gândiți-vă ce înseamnă DNA pentru voi: un vis sau un coșmar? Nu opriți visul, votați visul“, a spus Macovei la ieșirea de la urne.

Luni diminieață, Preda a cerut demisia Elenei Udrea de la președinția PMP și a îndemnat electoratul partidului să-l voteze pe Klaus Iohannis în cel de-al doilea tur de scrutin. Consiliul Executiv Naţional al PMP a decis, luni seară, să propună Colegiului Național excluderea lui Cristian Preda din partid și retragerea acestuia din funcția de europarlamentar. Motivul invocat de CExN este acela că Preda a susținut alt candidat la prezidențiale decât Elena Udrea.