4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:17
No menu items!

Cristian Preda a cerut demiterea Elenei Udrea de la şefia PMP

spot_img

Cristian Preda consideră că prin acţiunea Elenei Udrea candidatul PMP la prezidenţiale Cristian Diaconescu “a dispărut din scenă”

Udrea_Preda

Vicepreşedintele PMP Cristian Preda a declarat, marţi, că în şedinţa Consiliului Naţional a cerut demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte al partidului. Europarlamentarul consideră că prin acţiunea șefei PMP candidatul partidului la prezidenţiale Cristian Diaconescu “a dispărut din scenă”.

Am cerut demiterea Elenei Udrea, pentru că am stabilit un candidat, Diaconescu, şi prin acţiunea Elenei Udrea acest candidat a dispărut din scenă şi am zis că e o problemă. Eu am fost singurul care a considerat că trebuie să fie demisă, ceilalţi au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniţă şi să o pună şi prezidenţiabil, iarăşi am fost împotriva acestei candidaturi.

Cristian Preda
vicepreședinte PMP

Europarlamentarul a precizat că Mișcarea Populară se află acum în situaţia de a avea doi candidaţi, Cristian Diaconescu şi Elena Udrea, şi “nimeni nu înţelege nimic din această desfăşurare de forţe”.

Mi se pare că e o greşeală gravă ca în termen de o săptămână să distrugi o candidatură care era deja finisată, era aranjată, s-au strâns semnături şi în plus s-a produs şi o nefericită ruptură între PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară, astfel încât acum suntem în situaţia în care Mişcarea Populară are doi candidaţi, Diaconescu şi Udrea“, a adăugat Preda.

Întrebat pe cine va susţine, Cristian Preda a arătat că vrea până la urmă să vadă cine e candidatul la prezidenţiale, pentru că, “pe zi ce trece, Mişcarea Populară are câte un candidat”.

Vicepreședintele PMP a mai declarat, după ședința Consiliului Național, că preşedintele Traian Băsescu “iese şifonat”, iar PMP “îi face un rău” prin faptul că a cerut sprijinul şefului statului pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu, iar acum va solicita acest lucru pentru Elena Udrea.

Aş regreta foarte mult ca în urma acestei campanii electorale preşedintele (Traian Băsescu n.r.) să iasă şifonat şi mă tem că întrucât partidul i-a cerut sprijin pentru Cristian Diaconescu, iar acum acelaşi partid schimbă fără un motiv serios candidatul pe care-l susţine, îl pune pe preşedinte într-o situaţie delicată şi regret, ca fost consilier al preşedintelui, pe care preşedintele l-a susţinut, nu-mi convine că el iese şifonat din această afacere. Cred că partidul îi face un rău.

Cristian Preda
vicepreședinte PMP

Cu o zi în urmă, Cristian Preda a atacat-o în termeni duri pe Elena Udrea. El a susținut că desemnarea șefei PMP drept candidat pentru alegerile prezidențiale este „o eroare ce se poate dovedi fatală”.

D.M.